fbpx

Szülő mentorálás

Igazi szülő akarj lenni, ne tökéletes!

 

Gyermeket nevelni nehéz feladat, akkor pedig még nehezebb, ha otthon nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnéd. Lehet, hogy a gyermeked borul ki nagyon sokszor vagy nehéz időszaka van, lehet, hogy a saját szülői képességeiddel nem vagy megelégedve. Elképzelhető, hogy a partnereddel más nevelési elveket vallotok és nem tudtok kialakítani egy közös vonalat vagy a családod szükségletei mellett nehezen jut idő magadra és nem tudod, hogy ezt hogyan hidald át úgy, hogy ne sérüljön senki érdeke.

A célom, hogy úgy érezd, az a szülő vagy, amilyennek elképzelted magad, úgy, hogy eközben a gyermekednek megadod a fejlődéséhez szükséges fizikai és érzelmi biztonságot és támogatod a biztonságos kötődés kialakulását, ezzel pedig az életre szóló szerető gyermek-szülő kapcsolatot.

Mit takar a tanácsadás?

Az első beszélgetés után célokat állítunk fel számodra és a családod számára azért, hogy megoldjuk azt a helyzetet, amely kibillenti az egyensúlyából a családodat és nehézzé teszi a kapcsolatod a gyermekeddel.
Ez a program 12 éven aluli gyermekekre és a szüleire van szabva

  • egy nem ítélkező, biztonságos környezetben fejezheted ki az érzéseidet, mondhatod el a problémáidat a szülői léttel kapcsolatosan

  • segítséget és támogatást kapsz ahhoz, hogy a legjobb támaszt tudd nyújtani a gyermek érzelmi szükségleteinek megfelelően úgy, hogy a saját szükségleteidet is folyamatosan figyelembe vesszük

  • megtanulod hogyan erősítsd meg a kapcsolatod a partnereddel úgy, hogy a családtagok érdekei is érvényesüljenek

  • hogyan kommunikálj hatékonyan gyermekeddel

  • és ami a legfontosabb: azzá a szülővé válj, aki mindig akartál lenni.

 

Mindenkinek az a célja, hogy egy boldog, békés, kielégítő kapcsolatot tudjunk építeni a családtagjainkkal, de időnként ehhez szükség van segítségre. Olyan kapcsolat létrejötte a cél, amelyben még egy veszekedésekkel tarkított nap végén is biztosak lehetünk benne, hogy a gyermekünk szeret és tisztel minket. Időnként meg kell tanulni azt is, hogy hogyan viselkedjünk új, gyermekhez kapcsolódó élethelyzetekben vagy a meglévő nem megfelelő viselkedési mintákat hogyan helyettesíthetjük a szituációnak megfelelően.