fbpx

Levendula Lilla

Az, hogy itt vagy, azt jelenti, hogy van az életednek egy olyan része, ami nem olyan, amilyennek látni szeretnéd. Van valami, ami jó esetben csak böködi a lelkedet, rossz esetben fúrja-faragja és őrült sebet ejt rajta.
Szeretnék neked segíteni és a szolgálatodba állítani azt a több, mint 15 évnyi tapasztalatot és tudást, amit a szociális szféra különféle területein szereztem különböző országokban. Rengeteg mindent láttam és sokféle megoldást megtanultam. Láttam gyermekért küzdő párokat, láttam és átéltem azt, ahogyan anyák, apák veszítik el és búcsúznak a gyermeküktől, aki számukra a MINDENT, az Életüket jelentette – egy ilyen saját élmény után hoztam létre a facebook csoportunkat is . Láttam és védtem, segítettem az újjászületésük útján a partnerük vagy a szüleik által összevert, összetört, meggyalázott nőket, anyákat, gyermekeket. A fájdalmuk az én fájdalmam is, kitörölhetetlenül. Tudom azt, hogy ahhoz, hogy az életed teljes legyen, szükség van társra. Szükség van valakire, aki mindig ott van veled, elfogad akkor is, ha hibázol, akkor is, ha ellene hibázol. Ha tudod, hogy Ő az, (ha még mindig Ő az), akivel az örökké valóban örökké a holtomiglan-holtodiglan pedig tényleg a sírig tart, de van valami, ami épített egy falat, (egy olyat, amit egyedül nem tudtok áttörni), akkor keress bátran. Keress akkor is, ha a herceged veled azonos nemű és akkor is, ha a ti megoldásotok a párkapcsolatra eltér az átlagtól. Tudom milyen eltitkolni, elhallgatni, kimagyarázni… A megoldásokat megtanították nekem és az elmúlt 5 év tapasztalata azt mutatja, hogy remekül tovább tudom adni. Anya vagyok, társ, dolgozó nő. Három válaszkészen nevelt gyermek anyukájaként tudom, hogy milyen nehéz zsonglőrködni a szerepek között. Tudom, milyen az, amikor mindenhol meg KELL felelni, de nem érzed magad „elég”nek, mert nincs elég időd vagy elég karod. Tudom, mennyire nehéz reggel síró gyermeket óvodában hagyni, tudom mennyire nehéz, mikor a nap 24 órájában egymást piszkálják, vagy felváltva hisztiznek. Azt is tudom, hogy milyen az, amikor a gyermeked nem fér be egy olyan dobozba sem, amit a környezeted „elvár”… Keress bátran, ítélkezés nélküli, megértő fülekre és saját bőrömön tapasztalt, bevált módszerekre számíthatsz (és nagy eséllyel egy terheket enyhítő, jóleső sírásra). Vannak olyan élethelyzetek, amelyekben a stressz és a fájdalom legyőz minket, felül kerekedik rajtunk. Sajnos varázspálcám nincs, hogy ezeket az érzéseket, gondolatokat vagy traumákat megszüntessem, viszont vannak technikáim, amivel meg tudjuk őket zabolázni. Pszichológiát és szociális munkát tanultam/tanulok a Debreceni Egyetemen, alapító tagja vagyok az egyik legnagyobb amerikai terapeuta közösségnek, így a továbbképzéseimet, az eszköztáramat mindig a legújabb szakmai trendeknek megfelelően bővítem, és szükség esetén kérhetek az adott esettel kapcsolatban másodvéleményt, konzultációt olyanoktól, akik jelenleg a pszichológia, mint tudomány meghatározó szakemberei.

Rendelőm:

Módszereim:

A CBT egy időhatáros terápia, amely sokkal inkább koncentrál az ’itt és most’-ra a gyermekkor helyett. Vizsgálja a kapcsolatot az adott személy jelenlegi helyzete, a tudata, a gondolatai, az érzései, a viselkedése és a fizikai reakciói között. Megtanít arra, hogy automatikusan megvizsgáld a gondolataidat és segít, hogy érzelmileg stabilabban érezd magad. CBT azok számára megfelelő megoldás, akik konkrét problémával keresnek meg, de nem tudják rá a megoldást.

A tanácsadó segíthet, hogy megküzdj a nehézségeiddel és megértsd az érzéseidet. A tanácsadás azok számára lehet megfelelő módszer, akik bonyolult, érzelmileg megterhelő időszakon mennek át. Ilyen lehet a gyászfolyamat, a párkapcsolati problémák, a munkahelyi stressz vagy más élethelyzetet megváltoztató történés.

Ezek a terápiák arra fókuszálnak, hogy megtanítsanak figyelni a gondolataidra és az érzéseidre. Nagy előnye, hogy gyorsan megtanulható, könnyen alkalmazható módszereket tartalmaz. Többféle mindfulness alapú terápia létezik, melyek közül én jelenleg a mindfulness alapú stresszkezeléssel, a mindfulness alapú kognitív terápiával és dialektikus viselkedésterápiával dolgozom.

A hagyományos terápiákkal ellentétben nem a múlt eseményeire koncentrál, nem a problémát analizálja, hanem úgy keres megoldást, hogy a jelenből kiindulva a reményteli jövőre helyezi a fókuszt. Ez a módszer azt feltételezi, hogy a meglévő tudásoddal és megfelelő kérdezőtechnikával képes leszel megtalálni a választ a problémádra.

Szülő-Gyermek Együttműködés terápia (PCIT, PCIT-T)
Ez a terápia egy játékos foglalkozás és egy viselkedés terápia ötvözete fiatal gyermekeknek és szüleiknek, gondozóiknak. Olyan technikák elsajátítására van lehetőség, amely elősegíti a gyermekkel kapcsolatos érzelmi és viselkedésbeli problémák feloldását, ezzel harmonikus szülő-gyermek kapcsolatot teremtve.

A fenti technikákat több év tapasztalata alapján, kifejezetten a tanácsadás online formájához válogattam össze, pszichoterápiát nem végzek.

Telefonon is elérsz

Akikkel együtt dolgozom

Kálmánchey Rita

Kálmánchey Rita vagyok. Pszichológus, képzés fejlesztési szakember, tréner és hamarosan vállalati coach. Nagyvállalati környezetben és közigazgatásban szereztem tapasztalatot. Régóta tudom, hogy a segítő pálya a hivatásom, amin belül a tudatos és hatékony kommunikáció fejlesztése a szívemhez legközelebb álló téma. Mindig is a munka világával foglalkoztam, azzal, hogyan lehetünk hatékonyabbak, sikeresebbek a választott területünkön. Mióta a 2 gyermekem megszületett, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésével is kiemelten foglalkozom.

Amiben segíteni tudok egyéni tanácsadás keretében:

 • Munkahelyi problémák: konfliktusok, önérvényesítés, karrier dilemmák, motivációhiány, munka-magánélet egyensúly
 • Készségfejlesztés: hatékony kommunikáció, előadói készségek, megbeszélések vezetése, írásbeli kommunikáció

Cégeknek csoportos és egyéni formában:

 • Coaching
 • Készségfejlesztő tréningek tartása: együttműködés fejlesztése, kommunikáció fejlesztése, ügyfélszolgálat
 • Belső képzési programok kialakítása
 • Belső trénerek betanítása

Kiss Bernadett

Kiss Bernadett vagyok, mentálhigiénés segítő szakember és addiktológiai konzultáns. Elsősorban a rogersi nondirektív segítő beszélgetés eszköztárával dolgozom, tehát a múltbeli történések kellemetlen boncolgatásától nem kell tartania a hozzám fordulóknak, mivel a beszélgetéseken elsősorban a hozzám fordulókat kísérem, az általuk igényelt mélységben, biztonságos és figyelmes légkörben. A cél, hogy közösen találjunk megoldást az aktuális ülésre hozott, leginkább nyugtalanító kérdésekre. Függőséggel kapcsolatos problémák esetén az önsegítő csoportokat és a felépülésközpontú, sajátélménnyel dolgozó támogatási lehetőségeket is felhasználom a közös munkában. Amiben segíthetek: veszteségfeldolgozás, enyhébb, a pszichológusi eszközöket nem igénylő szorongással járó élethelyzetek átgondolása, párkapcsolati és munkahelyi feszültség, alkohol-és gyógyszer használatával összefüggő problémák, kapcsolati és munkafüggőség. Szükség esetén online is szeretettel várok mindenkit.

Kiss Klaudia

Kiss Klaudia vagyok. Gyermekpszichológus, védőnő, babamasszázs oktató, coach. Gyermekkorom óta mindig is éreztem, hogy kilógok a sorból és meg akartam érteni mi történik körülöttem, ezért vonzott a pszichológia. Az önismeret és személyiségfejlődés/-fejlesztés kapcsán kapcsolatba kerültem a spiritualitás különböző szintjeivel.

Babysitterként, valamint védőnői, óvodapszichológusi és bölcsődei munkám során is beleláttam családok működésébe és bebizonyosodott, hogy fontos a rendszerszemlélet, a tudatosság, a határok tartása és az együttműködés különböző szintje, így mára már átfogó, holisztikus szemléletem van. Jelenleg kineziológus szakvizsga előtt állok, ami nagyon jól kiegészíti a pszichológia eszköztárát. Szeretek egy problémát több oldalról körüljárni és pszichoedukáció során különböző „kézzelfoghatóbb” eszközöket is adni a hozzám fordulóknak.

Szép Imre

Weboldalamat ITT találod meg.

Szép Imre vagyok, pszichológus. Fiatal korom ellenére a sok klienssel szerzett tapasztalat
hatására úgy érzem, otthonosan mozgok a különböző panaszok megoldásában való
segítségnyújtás terén. Úgy gondolom, hogy a problémákat azok gyökerénél érdemes
megközelíteni és megoldani a tartós eredmény elérése érdekében.
Témák, amelyekkel kapcsolatban kereshetnek:

 • önértékelési problémák,
 • önismereti igény,
 • stresszkezelés,
 • párkapcsolati problémák,
 • készségek fejlesztése (például kommunikáció, időmenedzselés vagy célok meghatározása és elérése),
 • egyéb szubklinikai problémák (megbeszélés szerint).

Fontosnak tartom a feltétel nélküli elfogadást, így korra, nemre, nemzetiségre vagy szexuális
irányultságra való tekintet nélkül mindenkivel szívesen dolgozom.
Angol nyelvű konzultációra is van lehetőség, külföldi klienssel szerzett tapasztalatokban is
bővelkedem.
Nálam jelenleg csak online konzultációra van lehetőség.

Dr. Petrovics László Phd

Dr. Petrovics László Phd

Elérhetőségek

Mobil: 06 70 676 3864
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/dr-laszlo-petrovics-96919119/