fbpx
testvér elvesztése, fájdalom, gyász, pszichológus, terápia

A testvérek közötti kötelék azon ritka kapcsolatok egyike, amely a gyermekkorban kezdődik és arra számítunk, hogy idős korunkban ér véget.
A testvérünk a gyermekkori emlékeink őrzőangyala, a cinkostársunk, a legjobb barátunk és az a személy, akihez fordultunk, ha összevesztünk a szüleinkkel, a világgal.

Vagy… nem. Vannak esetek, amikor a testvér a szorongás és az aggodalom forrása. Ilyenkor a testvéri kapcsolat gyerekkorban abból áll, hogy menekülünk a minket bántó testvér elől, felnőttként pedig inkább elkerüljük őt.

Függetlenül attól, hogy milyen volt a kapcsolatod a testvéreddel, a halála mindenképpen mélyen érint. Ha fiatal korodban veszítetted el őt, akkor elképzelhető, hogy a szociális közegedben te vagy az első, aki megtapasztalta egy közeli családtag halálát. Az is elképzelhető, hogy magával a gyásszal is most találkoztál először.
Segítek abban, hogy feldolgozd a halálát és az esetleges olyan körülményeket, amelyek ehhez a tragédiához vezettek. Így könnyebben fel tudod újra építeni az életed és méltón megőrizheted a testvéred emlékét.