fbpx

Mik azok a szociális kompetenciák és miért jó, ha fejlesztjük őket?

Kiknek ajánlom?

Ha a gyermeked

  • félénk, szorongó, visszahúzódó, esetleg nem tudja érvényesíteni az érdekeit
  • sokat „hisztizik”, verekszik, testvérét-társait piszkálja, nem követi a szabályokat

A szociális és érzelmi tanulás az a folyamat, amely során az emberek – mind a gyermekek, mind a felnőttek – kiépítik, fejlesztik azon kompetenciákat, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy megbirkózzanak a kihívásokkal teli helyzetekkel és egészséges kapcsolatokat tudjanak kialakítani.

social competencie

A mentálhigiénés foglalkozások öt nagy területre tagolódnak:

Öntudat – Az érzelmek és gondolatok felismerése, annak megértése, hogy ezek hogyan befolyásolják a viselkedést, valamint a személyes erősségek és gyengeségek felmérése.

Önmenedzsment – A gondolatok, érzelmek és viselkedés szabályozása. Célok kitűzése, impulzusok kontrollálása és stressz kezelése.

Társadalmi tudatosság – Mások nézőpontjának megértése, empátia kimutatása különböző embercsoportok iránt, és támogatás megtalálása családi, iskolai és közösségi kapcsolatokon keresztül.

Kapcsolattartási készségek — Kommunikáció, együttműködés, a negatív nyomásnak való ellenállás és segítségnyújtás. Egészséges kapcsolatok kialakítása és fenntartása.

Felelősségteljes döntéshozatal — Etikus és tiszteletteljes döntések meghozatala a személyes viselkedéssel és kapcsolatokkal kapcsolatban, valamint a döntések következményeinek értékelése.

Hogyan zajlik?

A foglalkozások maximum 7 fős kiscsoportban zajlanak az egész tanévet átölelve, workshop formában. Annak ellenére, hogy a foglalkozások tematikájában vannak egymásra épülő elemek, lehetséges a csatlakozás év közben is, mert a megtanult készségeket ahhoz, hogy elmélyüljenek, folyamatosan ismételjük.

Hány éves kortól ajánlott?

4 éves kortól várom a gyermekeket.

Bejöhet-e szülő?

Amennyiben a gyermek érzelmi állapota azt kívánja, akkor igen, viszont akkor aktívan részt kell venned az órán. SNI vagy BTM kategóriát kapott gyermek esetén telefonon egyeztessünk!

Mennyibe kerül?

3500 Ft/alkalom az 50 perces foglalkozás

A foglalkozásokra a bejelentkezés előzetesen, telefonon történik