fbpx

Trauma, Poszttraumás stressz

Öröm, szeretet és könnyedség… ezek a szavak nem olyan rég még az életed jelentős részét lefedték, de mára már csak pillanatokat kapsz belőlük. Javarészt csak dermedtséget érzel, ürességet. Úgy érzed, hogy a boldogság, az, ami korábban az egész lényedet betöltötte már csak a múlté, mintha ez az élet nem is a tiéd lenne, mintha egy teljesen másik életet élnél már. Az az élet nincs többé. A helyén csak fájdalom, szomorúság, csalódottság és a múlt, a szörnyű élmények vissza-visszaköszönő emlékei.

Azt vártad, hogy a múlt a múltban maradjon, de kénytelen vagy újra és újra átélni. Elég hozzá egy-egy hangsúly, egy illat, egy szó…

Nem kell, hogy ezek az árnyak kísértsenek!

A trauma és PTSD kezelés segít, hogy a traumatikus élményhez fűzödő emlékeid ne lökjenek vissza oda, ahonnan a kiutat keresed.

Te is átélted?
  • extrém stresszes élethelyzet
  • abuzív kapcsolat
  • traumatikus veszteség
  • traumatikus esemény

Szoktál róluk álmodni? Utóbbi időben a szokásosnál jobban izgulsz? Ideges vagy? Félsz? Embereket, helyeket, tevékenységeket kerülsz? Gondok vannak a kapcsolataidban? Nem tudsz megfelelően koncentrálni? Negatív gondolataid vannak magadról, másokról és a világról?

 

A fent felsoroltak csak példák arra, ahogyan az elménk és a testünk a traumára válaszol. Nagyon ijesztő, frusztráló és jelentősen befolyásolja az életminőséget. Fontos tudni, hogy ezek a válaszreakciók normálisak egy abnormális eseményt követően, a trauma az idegrendszeredet stresszválasz módba „kapcsolja”.

Tanácsadás során célokat állítunk fel és egy tervet, amellyel ezeket elérjük. A folyamatban nem fogod magad támogatás nélkül érezni, eszközöket kapsz ahhoz, hogy képes legyél újra önmagad lenni és tovább lépni. Megtanulod, hogy küzdj meg a Téged újra és újra a mélybe rántó emlékeiddel és a félelemmel. Megtanulod, hogy hogyan szeresd meg újra az életedet.